Skazené mäsové výrobky sa predať nedajú, preto treba pri preprave dbať na hygienu
Dôležitá otázka pri transporte a skladovaní mäsových výrobkov je ako dodržať ich čerstvosť, keďže ide o potraviny, ktoré rýchlo podliehajú skaze. Problematické je prepravovanie mäsa a výrobkov z neho, ktoré vyžadujú nielen optimálne podmienky, ale aj obaly a prepravky. Na trhu ich je viacero druhov, treba však správne zvoliť materiál prepravky či obalu. Pre spoločnosti, ktoré prevážajú mäso a mäsové výrobky, pribudol jeden dôležitý moment, a tým je výber správneho obalu alebo kontajnera či prepravky, v ktorom budú uskladnené. Vplyv na ich čerstvosť má totiž aj teplota či vlhkosť a iné podmienky počas transportu, spolu s tým je podstatná aj jednoduchá manipulácia pri nakladaní a vykladaní tovaru. V mnohých prípadoch totiž prepravka na mäso preprava trvá celé hodiny a za ten čas musí byť tovar uskladnený vo vhodnom obale.
V spojitosti s mäsom tiež treba vyzdvihnúť aj potrebu dodržania hygieny obalov či kontajnerov alebo prepraviek a podobne. Najčastejšie ide o plastové prepravky alebo nádoby z nehrdzavejúcej ocele, tá je vhodná na výrobu prevažne veľkoobjemových kontajnerov. Nižšia hmotnosť plastu je zasa výhodná pri výrobe menších prepraviek, lebo sa s nimi ľahšie manipuluje.
Udržiavanie 100% hygieny je výhodou plastových obalov a prepraviek, pretože plast je veľmi odolný, jednoducho a rýchlo sa čistí silným prúdom vody a stohovateľnosť je ich bonusom. Sú však veľmi odolné a pevné, napríklad Euro prepravka sa dodáva v rozmeroch 600x800x230mm a do chladiarenských boxov ich dokážete umiestniť naraz aj viac. Hmotnosť je 4 kilogramy, je to polovica toho, čo váži nádoba z nehrdzavejúcej ocele. Maximeat je prepravka z plastu a je lacnejšia, zároveň sa dá 100%recyklovať, jej tvar je vyrobený na základe najnovších poznatkov, majú úchytky špeciálne vyrezané, aby bola manipulácia s nimi pohodlnejšia. S ich pomocou sa preprava mäsa nepredraží, práve naopak, náklady vám pomôžu optimalizovať, no neohrozia kvalitu ani bezpečnosť.